Lena122

Lena122

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Śledzie pod pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie od wielu lat gości na moim świątecznym stole. Domownicy i goście się nim zachwycają, a ja jestem zadowolona, ponieważ jest szybkie w wykonaniu.

Śledzie pod pierzynką

Składniki:

Śledzie pod pierzynką

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie pod pierzynką
Buraki, ziemniaki, marchew ugotować.Po ugotowaniu warzyw i przestudzeniu należy je obrać i każde warzywo zetrzeć na grubej tarce na oddzielne talerze. Ser żółty zetrzeć na tartce. Cebulę pokroić w drobniutką kosteczkę, przyprawić, włożyć do miski. Ugotować 3-4 jajka na twardo. Śledzie pokroić w bardzo cienkie paseczki. Obrać i pokroić cebulę. Ułożyć w naczyniu [najlepiej przezroczystym, lepiej się prezentuje] w następującej kolejności: śledzie, cebula, starte ziemniaki [doprawione], marchew [doprawić], warstwę majonezu, starty żółty ser, na to 3-4 jajek, warstwa majonezu. Na wierzch dodać starte buraczki.