agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Śledzie pomidorach i miodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeżeli mamy czas najlepiej będzie jak śledzie dzień wcześniej wymoczymy w mleku. Będą wtedy białe i mniej słone. Delikatniejsze.

Śledzie pomidorach i miodzie

Składniki:

Śledzie pomidorach i miodzie

 

Sposób przygotowania:

Śledzie pomidorach i miodzie
Śledzie wcześniej umyć i wymoczyć. Na patelni przygotować zalewę. Olej z przyprawami (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz) Cebulę pokroić w piórka. Zagotować razem ok. 2-3 minuty. Odcedzić i wrzucić na patelnię do zalewy. Dołożyć miód. Podsmażyć ok. 3 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko razem poddusić ok. 5 minut. Odstawić do schłodzenia. Następnie dodać śledzie. Wymieszać i odstawić żeby nabrały smaku.

Tagi:

śledzie