oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Śledzie świeże nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z sosem chrzanowym, ziemniakmi i surówkami...

Śledzie świeże nadziewane

Składniki:

Śledzie świeże nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Śledzie świeże nadziewane
Śledzie umyć, oczyścić, wypatroszyć, odciąć łby i płetwy, wypłukać. Obraną cebulę opłukać i drobno posiekać. Poddusić z masłem. Tartą bułkę wymieszać z cebulą, jajem, szczypiorkiem i kilkoma łyżkami mleka; przyprawić do smaku solą i pieprzem. przygotowanym farszem nadziać śledzie, obtoczyć je w mące, następnie maczać w jaju zmieszanym z mlekiem i w tartej bułce, smażyć na rozgrzanej oliwie, oprószyć solą.

Tagi:

tarta śledzie