Śledzie w occie

zewa - Przepis na: Śledzie w occie online

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1814
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Śledzie w occie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

domowe śledziki w occie - pycha


trudność: łatwe
czas:

Śledzie w occie - SKŁADNIKI:

Śledzie w occie - PRZYGOTOWANIE:

Zalewę zagotować i wystudzić. Oczyszczone i umyte dokładnie śledzie włożyć do miski, zalać je zalewą, przykryć miskę pokrywką i odstawić śledzie w zimne miejsce na minimum 30 godzin ( w zależności od wielkości śledzi ). Po upływie tego czasu ze śledzi usunąć kręgosłupy, śledzie można podzielić na podłużne płaty lub po usunięciu kręgosłupów zostawić w całości ( ja część zostawiłam całych a część podzieliłam i zawinęłam jak rolmopsy ). Cebule obrać, umyć i pokroić w półplastry. Do słoików lub innego naczynia układać śledzie, przekładać cebulą, oprószyć pieprzem, dolać 2-3 łyżki oleju i dopełnić zalewą ( zbierając ja z góry bo jest mętna ). Gotowe śledzie odstawić w zimne miejsce i spożywać na drugi dzień. Można je przechowywać dwa tygodnie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie w occie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Sałatka ze śledzi w oleju
Śledź w pomidorach z rodzynkami Śledziowa fantazja Śledzie marynowane
Śledzie po kaszubsku Sałatka śledziowa z pomarańczą Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi
Śledzie w sosie musztardowym Śledzie Dareczka Mielone Eli ze śledziem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane