Śledzie w occie

zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1904
zdjęcia: 1 z 3
Śledzie w occie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

domowe śledziki w occie - pycha


trudność: łatwe
czas:

Śledzie w occie - SKŁADNIKI:

Śledzie w occie - PRZYGOTOWANIE:

Zalewę zagotować i wystudzić. Oczyszczone i umyte dokładnie śledzie włożyć do miski, zalać je zalewą, przykryć miskę pokrywką i odstawić śledzie w zimne miejsce na minimum 30 godzin ( w zależności od wielkości śledzi ). Po upływie tego czasu ze śledzi usunąć kręgosłupy, śledzie można podzielić na podłużne płaty lub po usunięciu kręgosłupów zostawić w całości ( ja część zostawiłam całych a część podzieliłam i zawinęłam jak rolmopsy ). Cebule obrać, umyć i pokroić w półplastry. Do słoików lub innego naczynia układać śledzie, przekładać cebulą, oprószyć pieprzem, dolać 2-3 łyżki oleju i dopełnić zalewą ( zbierając ja z góry bo jest mętna ). Gotowe śledzie odstawić w zimne miejsce i spożywać na drugi dzień. Można je przechowywać dwa tygodnie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie w occie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w musztardzie Ziemniaki z śledziową czapeczką Śledź w sosie śmietanowo-pomarańczowym
Śledzie po szwedzku Śledź z pieczarkami Tatar ze śledzia korzennego
Śledzie w occie Śledź w pomidorowym sosie Śledź w oleju z cebulą
Śledzie cebulowo czosnkowe Śledź w konserwowym towarzystwie Śledzie pod śnieżną pierzynką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane