Śledzie w occie

zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1925
zdjęcia: 1 z 3
Śledzie w occie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

domowe śledziki w occie - pycha


trudność: łatwe
czas:

Śledzie w occie - SKŁADNIKI:

Śledzie w occie - PRZYGOTOWANIE:

Zalewę zagotować i wystudzić. Oczyszczone i umyte dokładnie śledzie włożyć do miski, zalać je zalewą, przykryć miskę pokrywką i odstawić śledzie w zimne miejsce na minimum 30 godzin ( w zależności od wielkości śledzi ). Po upływie tego czasu ze śledzi usunąć kręgosłupy, śledzie można podzielić na podłużne płaty lub po usunięciu kręgosłupów zostawić w całości ( ja część zostawiłam całych a część podzieliłam i zawinęłam jak rolmopsy ). Cebule obrać, umyć i pokroić w półplastry. Do słoików lub innego naczynia układać śledzie, przekładać cebulą, oprószyć pieprzem, dolać 2-3 łyżki oleju i dopełnić zalewą ( zbierając ja z góry bo jest mętna ). Gotowe śledzie odstawić w zimne miejsce i spożywać na drugi dzień. Można je przechowywać dwa tygodnie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie w occie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w sosie musztardowym Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami
Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie Śledziki z pieczoną papryką
Śledziowa z ketchupem Tatar ze śledzia wg Zub3ra Sałatka śledziowa z groszkiem i jajkiem
Sałatka śledziowa z koperkiem Pasta śledziowa Eli do kanapek Śledzie w musztardzie

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane