anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Śledzie w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie na które trzeba dość długo czekać aż będą gotowe do jedzenia ale warto u mnie w domu wszyscy je lubią.

Śledzie w occie

Składniki:

Śledzie w occie

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w occie
Śledzie oczyścić, i umyć pokroić na dzwonki, zalać zimną wodą i moczyć około 12 godzin raz zmienić wodę odcedzić. Wodę zagotować z ziarnami i z listkami laurowymi oraz z cukrem wkroić cebulę w piórka, i gotować kilka minut, przestudzić dodać ocet i wymieszać. Śledzie przełożyć do miski i zalać zimną zalewą. Odstawić na około 2 dnia.

Tagi:

śledzie