bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Śledzie w oleju z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Dodatek suszonej żurawiny sprawia że śledzie mają fajny smak i aromat oraz pięknie się prezentują na stole.

Śledzie w oleju z żurawiną

Składniki:

Śledzie w oleju z żurawiną

 

  • 0,5 kilograma filetów śledziowych

 

  • 2 cebule

 

 

  • olej

 

  • 2-3 łyżki octu

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju z żurawiną
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez dwie godziny. Kroimy na mniejsze kawałki.

Żurawinę sparzamy gorącą wodą i odcedzamy. Cebulę obieramy drobno kroimy.

Oprószamy pieprzem, mieszamy i przekładamy do słoika.

Śledzie zalewamy olejem ,dodajemy ocet. Wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują po kilku dniach..