anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Śledzie w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzik w śmietanie zrobiony w domu jest bardziej delikatny niż te kupne, które wręcz pieką w ustach.

Śledzie w śmietanie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śledzie w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie
Śledzie wykończyć dwukrotnie zmieniając wodę, następnie odcedzić i pokroić na kawałki, cebulę pokroić w kostkę i sparzyć wrzątkiem i wystudzić. Cebulę dodać do śledzi i wymieszać. Odstawić na godzinę. Odcedzić jeszcze wodę. Następnie dodać śmietanę i sok z cytryny wymieszać i zostawić na 2 godziny w lodówce.
Śledzie w śmietanie
cebulę należy dodać dopiero gdy dobrze wystygnie

Tagi:

śledzie