Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Śledzie w śmietanie 8

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis dostałam od koleżanki, robiłam je pierwszy raz. Powiem Wam, że zostają z Nami na stałe;]

Śledzie w śmietanie 8

Składniki:

Śledzie w śmietanie 8

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie 8
Filety śledziowe moczymy w wodzie około 1,5 godziny. Po wyciągnięciu osuszamy papierowym ręcznikiem. sprawdzamy czy nie są za słone jeśłi nadal są bardzo słone ponownie namaczamy na godzinę w zimnej wodzie. Kroimy filety w dzwonka, cebulę kroimy w kostkę dodajemy do śledzi . Jabłko obieramy, a tkże kroimy w kostkę, dodajemy do śledzi, skrapiamy wszystko sokiem z 1/2 cytryny. Następnie dodajemy pokrojone także w kostkę jajo ugotowane na twardo. Zalewamy śmietaną, dodajemy pieprzu kolorowego. Całość mieszamy. Przekładamy do pojemnika, który możemy zamknąć i odstawiamy najlepiej na całą noc. Najlepsze są następnego i następnego dnia. Smacznego