Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Śledzie dokładnie wymoczyć, a następnie oczyścić ze skóry i ości. Cebulę

Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym

Składniki:

Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym

 

  • 4 śledzie
  • 2 cebule
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym
Śledzie dokładnie wymoczyć, a następnie oczyścić ze skóry i ości. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Część pokrojonej cebuli ułożyc na dnie półmiska, na cebuli ułożyc filety śledziowe złożone po dwa, posypane koperkiem, przekroić je na 4 części. Posypać resztą cebuli i zalać sosem przygotowanym z musztardy i oleju, przyprawionym do smaku solą, cukrem, pieprzem i koperkiem. Śledzie najlepiej przygotować w przeddzień podania i przechowywać przykryte w lodówce. Podawać z dodatkiem pieczywa lub z ziemniakami pieczonymi oraz surówką.

Tagi:

śledzie