gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Książka Kucharska: Świąteczne i noworoczne przyjemności

Śledzie w sosie śmietankowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo dobre, idealne na jakieś przyjęcie

Śledzie w sosie śmietankowy

Składniki:

Śledzie w sosie śmietankowy

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie śmietankowy
SOS ŚMIETANKOWY: Masło dać do rondelka, roztopić, dodać mąkę, zrumienić. Rozprowadzić wywarem na kostce rosołowej. Wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i sokiem z cytryny. Śledzie ułożyć na talerzu jeden obok drugiego. Jajko ugotować n twardo. Ugotowane pociąć na ćwiartki.Śledzie zalać sosem śmietankowy. Rzodkiewkę pokroić w plastry, udekorować. Do dekoracji dołożyć też ćwiartki jajek.