agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Śledzie w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warzywno- śledziowa eksplozja

Śledzie w warzywach

Składniki:

Śledzie w warzywach

 

  • śledzie w zalewie octowej 6 szt
  • ogórki kiszone 5 szt
  • kukurydza 1 opak
  • fasola czerwona 1 szt
  • cebula 2 szt
  • marchew 3 szt
  • natka pietruszki 5 gałązek
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 szczypta
  • olej 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Śledzie w warzywach
Przygotować niezbędne składniki na sałatkę. Śledzie w occie lub solone pokroić w kawałki niewielkich rozmiarów i ułożyć w naczyniu lub na półmisku, fasolę z puszki i kukurydzę z puszki odsączyć z zalewy. Marchew oczyścić, umyć, ugotować, pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać drobno. Układać składniki warstwami. Na spód naczynia śledzie, później marchew, fasolę, kukurydzę, cebulę, ogórki kiszone, posypać zieloną natką pietruszki, oprószyć solą i pieprzem. Skropić olejem, psikać octem balsamicznym w spreju.

Tagi:

śledzie