nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Śledzie w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne śledzie. Przygotowujemy zalewę i ostawiamy w niej śledzie na całą noc. Następnego dnia wyjmujemy i zajadamy.

Śledzie w zalewie

Składniki:

Śledzie w zalewie

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w zalewie
Przygotowanie: Krok1: Masło roztapiamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na masełku. Krok 2: Do cebulki dodajemy przecier pomidorowy, ocet, liście, cukier i rodzynki. Gotujemy. Krok 3: Śledzie kroimy w kostkę i dajemy do zalewy. Zostawiamy na noc. Wyjmujemy z zalewy. Gotowe. Podajemy ze świeżym pieczywem. 

Tagi:

śledzie