madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 447]

Śledzie w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyraziste o mocnym smaku, bardzo często goszczą w naszej lodówce, ponieważ świetnie sprawdzają się jako przekąska.

Śledzie w zalewie octowej

Składniki:

Śledzie w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w zalewie octowej

ETAP 1:

Śledzie w zalewie octowej
Zagotowujemy wodę z przyprawami dodajemy cebule

Do garnka wlewamy wodę , dodajemy cukier, sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Wszystko zagotowujemy, dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki cebulę i gotujemy jeszcze 2 minuty.

Zdejmujemy z gazu i dolewamy ocet.

ETAP 2:

Śledzie w zalewie octowej
Ryby układamy na przemian z gotowana cebulą

Matiasy jeśli trzeba moczymy a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Układamy w naczyniu na przemian z gotowana cebulą.

Zalewamy wystudzoną zalewą i pozostawiamy na minimum 24 godziny.

Tagi:

ryba śledzie