migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Śledzie w ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Często do śledzików dodaję majeranek ale tym razem postanowiłam dodać inne ziółka. Zamiast majeranku dodałam zioła prowansalskie a śledziki nabrały fajnego posmaku.

Śledzie w ziołach prowansalskich Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie w ziołach prowansalskich

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie wymoczyć we wodzie lub mleku aby pozbyć się słonego smaku. Następnie wymoczone płaty pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Pokrojone składniki dokładnie wymieszać z ziołami prowansalskimi i przełożyć do słoika. Zalać olejem i odstawić do lodówki na ok 2 doby aby smaki się przegryzły.
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie wymoczyć we wodzie lub mleku aby pozbyć się słonego smaku. Następnie wymoczone płaty pokroić na małe kawałki.
Śledzie w ziołach prowansalskich
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Śledzie w ziołach prowansalskich
Pokrojone składniki dokładnie wymieszać z ziołami prowansalskimi i przełożyć do słoika.
Śledzie w ziołach prowansalskich
Zalać olejem i odstawić do lodówki na ok 2 doby aby smaki się przegryzły.