Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Śledzie z cebulą w oliwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledzie z cebulą w oliwie są smacznym dodatkiem do pieczywa.

Śledzie z cebulą w oliwie

Składniki:

Śledzie z cebulą w oliwie

 

  • 30 dag płatów śledziowych solonych
  • 2 cebule
  • 1 jabłko
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • sok z cytryny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z cebulą w oliwie
Płaty śledziowe zamoczyć w wodzie z dodatkiem mleka przynajmniej na 4-5 godzin. Następnie wyjąć z zalewy, usunąć skórę, a mięso ułożyć na wąskim, długim półmisku, skropić sokiem z cytryny. Cebulę i jabłko obrać. Z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z cebulą drobno posiekać, wymieszać z cukrem i oliwą. Przygotowanym sosem oblać i obłożyć śledzie na półmisku.