gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane śledzie w śmietanie z ogórkami podaję z ziemniakami na obiad jako danie główne. Polecam.

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie

Składniki:

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie

ETAP 1:

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie
Śledzie przekładamy do wody i moczymy ok. 2 godzin.

Śledzie maczamy w wodzie ok. 2 godzin.

ETAP 2:

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie
Śledzie kroimy na kawałki i przekładamy do miski.

Po tym czasie osuszamy je na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę lub małe paski.

ETAP 3:

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie
Cebulę i ogórki kiszone kroimy w kostkę, a ogórki świeże trzemy na tarce.

Cebulę obieramy i drobno siekamy.

Ogórki gruntowe obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, a ogórki kiszone kroimy w kostkę.

ETAP 4:

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie
Zielona paprykę kroimy w dronną kostkę .

Paprykę również kroimy w kostkę.

ETAP 5:

Śledzie z dodatkiem ogórków w śmietanie
Do śledzi i warzyw dodajemy kwaśną śmietanę i przyprawy.

Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

Śledzie w śmietanie podajemy z ugotowanymi i obranymi ziemniakami.