Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Śledzie z groszkiem i kiwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledzie te to bogactwo bardzo oryginalnych smaków. Nie są przygotowane w sposób tradycyjny, ale dobrze smakują.

Śledzie z groszkiem i kiwi

Składniki:

Śledzie z groszkiem i kiwi

 

  • 4 filety śledziowe
  • 1/2 puszki groszku
  • 2 owoce kiwi
  • 1 por (zielona część)

 

  • Sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Śledzie z groszkiem i kiwi
Filety śledziowe kroimy w średniej wielkości paski i przekładamy do miski. Następnie dodajemy do nich odcedzony z zalewy groszek. Owoce kiwi obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Pora siekamy w małe, cienkie paski. W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą majonez, śmietaną i musztardę. Mieszamy aż uzyskamy gładką masę i wtedy doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Śledzie zalewamy sosem. delikatnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przynajmniej 2 godziny przed podaniem.

Tagi:

sosy groszek