zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Śledzie z jabłkami i musztardowym sosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie z jabłkami i musztardowym sosem

Śledzie z jabłkami i musztardowym sosem

Składniki:

Śledzie z jabłkami i musztardowym sosem

 

  • 6 matiesów
  • 2 czerwone jabłka
  • 3 ogórki konserwowe
  • czerwona cebula
  • 2 łyżki kaparów
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy Dijon
  • szczypta curry
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z jabłkami i musztardowym sosem
Śledzie opłukać, osączyć. Pokroić w dzwonka. Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Śledzie rozłożyć na talerzu. Obłożyć jabłkami i cebulą. Posypać ogórkami i kaparami. Polać sosem. Podawać z gotowanymi ziemniakami.