szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Śledzie z jabłkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie z jabłkiem i cebulą z dodatkiem soku z cytryny mają fajny, orzeźwiający posmak. Są delikatne w smaku.

Śledzie z jabłkiem i cebulą

Składniki:

Śledzie z jabłkiem i cebulą

 

  • 4 solone płaty śledziowe
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 ogórek konserwowy lub kiszony
  • sok z 1/2 cytryny
  • pieprz, sól
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Śledzie z jabłkiem i cebulą
Śledzia wymoczyć w zimnej wodzie, osączyć i pokroić na kawałki. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę.

Jabłka wymieszać z cebulą i skropić sokiem z cytryny. Wstawić na pół godziny do lodówki. Ogórka pokroić w półplasterki i wymieszać ze śledziem i wyjętymi z lodówki jabłkami z cebulą.

Jogurt wymieszać z majonezem i dodać do śledzi. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Schłodzić przed podaniem.