Strona główna Śledzie z ketchupem

Śledzie z ketchupem

Śledź « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - autor przepisu Śledzie z ketchupem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Śledzie z ketchupem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobre podawać na zakąskę.


trudność: średne
czas:

Śledzie z ketchupem - SKŁADNIKI:

  • 50 dag śledzi /filetów solonych/
  • 50 dag cebuli
  • 6 łyżek oleju
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 goździków
  • pieprz
  • cukier
  • 1/2 szklanki ketchup

Śledzie z ketchupem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w pół plastry i poddusić na 6 łyżkach oleju, do cebuli dodać 2-3 liście laurowe, 5-6 ziela angielskiego, 5 goździków, 1 płaską łyżeczkę pieprzu, ciut cukru, gdy cebula będzie szklista- dodać około 1/2 szklanki ketchupu.
Śledzie zamoczyć w zimnej wodzie-zalewie wcześniej zagotowanej z liśćmi laurowymi, zielem angielskim,pieprzem ziarnistym i 2-3 łyżkami octu. Następnie pokroić śledzie w paski- przekładać warstwami z wystudzoną cebulą.Podawać na drugi dzień.



Komentarze do Śledzie z ketchupem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej Śledź pod pierzynką Woda śledziowa (zupa śledziowa)
Wiosenne śledzie podawane w jabłkach Śledzie pomidorach i miodzie Sałatka śledziowa z jajkiem i rzeżuchą
Sałatka śledziowa w buraczanej galarecie Śledzie w sosie koperkowym Śledź w korzennej dyni
Sałatka warzywno-śledziowa z kiełkami Sałatka śledziowa z papryką marynowaną Sałatka  śledziowa  podana  na krakersie
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane