marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Śledzie z nadzieniem z kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia śledzi

Śledzie z nadzieniem z kiełbasy

Składniki:

Śledzie z nadzieniem z kiełbasy

 

  • 8 sprawionych śledzi
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • ocet ziołowy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 4 kiełbaski do pieczenia
  • olej do natłuszczania

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z nadzieniem z kiełbasy
Kucharzenie zaczynamy od dokładnego umycia śledzi od wewnątrz i na zewnątrz, osuszyć na ściereczce, doprawić sola i pieprzem oraz natrzeć octem winnym. Odstawić na około 5 minut. Później posiekać zioła. Następnie z kiełbasek wycisnąć masę i wymieszać ją z ziołami. Masą nadziać śledzie i spiąć je wykałaczkami. Z wierzchu rybę posmarować olejem i grillować z każdej strony przez 10 min. Bardzo elegancko wygląda padnie z kawałkiem cytryny. Smacznego ; )

Tagi:

śledzie