alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Śledzie z orzechami i musztardą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie z orzechami i musztardą

Śledzie z orzechami i musztardą

Składniki:

Śledzie z orzechami i musztardą

 

  • 40 dag matjasów
  • 10 dag orzechów włoskich łuskanych
  • skórka z jednej cytryny
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 3 cebule
  • 80 ml oleju

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z orzechami i musztardą
Pokroić śledzie na kawałki. Obrać cebulę, posiekać. Również posiekać orzechy. Wymieszać śledzie z cebulą, orzechami i musztardą. Drobno posiekać natkę. Dodać. Posiekać skórkę z cytryny. Dodać. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki z olejem. Schłodzić.