czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Śledzie z sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie to niezbędny element wielkopiątkowego menu, a także niezastąpiona przystawka na świąteczny stół.

Śledzie z sałatką

Składniki:

Śledzie z sałatką

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z sałatką
Ziemniaki ugotować w mundurkach, w osolonej wodzie, następnie wystudzić, obrać ze skorki i pokroić w kostkę. Jajka włożyć do gotujących się ziemniaków na 15 minut, obrać i również pokroić w kostkę.

Ogórka kiszonego pokroić w kostkę i odcisnąć nadmiar soku, czerwoną cebulę drobno posiekać. Do pokrojonych składników dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Śledzie osączyć z oleju, zwinąć w ruloniki i napełniać sałatką ziemniaczaną. Całość udekorować posiekanym koperkiem. Smacznego :)