luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne śledzie na przekąskę .

Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

Składniki:

Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

  • 5 śledzi solonych
  • 2 cebule
  • 3 łyżki keczupu
  • 100 gr sera feta
  • szczypiorek 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 łyżeczka
  • koperek 1 łyżeczka
  • 1 szkl oleju
  • 4 łyżki octu

Sposób przygotowania:

Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

Cebule pokroić, posypać przyprawami zalać octem i olejem i odstawić na 2 godziny. Śledzie zwinąć w rolmopsy lub podzielić wedle uznania.

Do cebulki dodać keczup, i pokrojony w kostkę ser feta , lekko przemieszać i przykryć w naczyniu ułożone śledzie.

Innym sposobem można keczup rozprowadzić na dnie naczynia, ułozyć śledzie i przykryć cebulką w oleju z serem feta.

Redakcja poleca: