krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Śledziki korzenne w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Śledziki korzenne w śmietanie

Składniki:

Śledziki korzenne w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Śledziki korzenne w śmietanie
śledzie oczyścić, dobrze wymoczyć, zdjąć skórkę i wydzielić filety, które należy podzielić na porcje. Umyć cebulę i jabłko, grubo je obrać, cebulę drobno pokrajać, sparzyć wrzątkiem. Wymieszać z utartym jabłkiem oraz śmietaną, doprawić do smaku sokiem z limonki i cukrem. Porcje ułożyć na niewielkim półmisku, ozdobić przygotowaną cebulą. Można położyć na wierzchu zielone gałązki pietruszki.