Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Śledziowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatka sprawdza się jako przekąska na spotkaniach z przyjaciółmi

Śledziowa sałatka

Składniki:

Śledziowa sałatka

 

  • 30 dag filety śledziowe matiasy,
  • 1/2 kg ziemniaki gotowane,
  • 1 szkl fasolka gotowana,
  • 3 szt cebula,
  • 4 szt ogórki kiszone,
  • 1/2 szkl majonez,
  • 2 szt papryka marynowana Smak,
  • 2 łyżki ketchup,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cukier

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledziowa sałatka
Filety śledziowe pokroić w grubą kostkę. Cebulę drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, ostudzić. Ziemniaki i paprykę pokroić w średnią kostkę. Ogórki drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać osączoną fasolę. Majonez wymieszać z ketchupem, połączyć z sałatką, wymieszać. Przyprawić do smaku. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę.