halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 714]

Śledziowe ruloniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Śledzie bardzo często goszczą na naszych stołach. Podajemy je na różne sposoby. Na każdym przyjęciu , spotkaniu są pyszne śledzie .

Śledziowe ruloniki

Składniki:

Śledziowe ruloniki

 

Sposób przygotowania:

Śledziowe ruloniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka, oprószyć solą i odstawić na ok. 60 minut. Następnie cebulę odcisnąć. Płaty śledziowe ze skórą osuszyć papierowym ręcznikiem.

Paprykę i ogórki również osuszyć ręczniczkiem. Na śledzia położyć kawałek papryki, ogórka, troszkę cebuli. Zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami. Ozdobić dowolnie na talerzu.