pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Ślimaczki szpinakowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ślimaczki z ciasta francuskiego z twarogiem i szpinakiem

Ślimaczki szpinakowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki szpinakowe

 

  • szpinak mrożony 1 opakowanie
  • twaróg chudy 1 opakowanie
  • cukier 2 łyżki
  • ciasto francuskie 1 szt

Sposób przygotowania:

Ślimaczki szpinakowe
Szpinak odmrażamy, dodajemy do niego twaróg i cukier. Całość mieszamy. Rozkładamy ciasto i nakładamy na niego naszą masę równomiernie. całość zwijamy i kroimy na kawałki o grubości około 3 cm. Rozkładamy na papierze do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do temperaturo 220C i wkładamy ślimaczki na 12-14 minut. Smacznego
Ślimaczki szpinakowe
robimy farsz ze szpinaku twarogu i cukru
Ślimaczki szpinakowe
nakładamy na ciasto francuskie równomiernie
Ślimaczki szpinakowe
zwijamy i kroimy na 3 cm kawałki rozkładamy je na papierze do pieczenia
Ślimaczki szpinakowe
całość pieczeniy w piekarniku rozgrzanym do 220C przez 12-14 min

Tagi:

szpinak ciasto