slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Śliwki pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zapraszam na słodki zapiekany deser. Śliwki pod słodką kruszonką na ciepło do super smaczny deser. Polecam.

Śliwki pod kruszonką

Składniki:

Śliwki pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Śliwki pod kruszonką
Śliwki myjemy i wycieramy do sucha. Wykrawamy pestkę i kroimy owoce w kostkę.

Z mąki, cukru i masła ugniatamy posypkę.

Na dno kokilek wsypujemy po 1 łyżce kruszonki, na nią układamy pokrojone śliwki i posypujemy resztą kruszonki.

Wkładamy kokilki do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy.

Tagi:

deser śliwki