Strona główna Śliwki w bekonie

Śliwki w bekonie

Natala1210

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Śliwki w bekonie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Ciekawy smak,zróbcie i sami oceńcie!


trudność: łatwe
czas:

Śliwki w bekonie - SKŁADNIKI:

  • 24szt.dużych śliwek,
  • 24szt.migdałów bez skórki,
  • 24 plasterki bekonu,
  • 125ml.porto,
  • 4 łyżki oleju

Śliwki w bekonie - PRZYGOTOWANIE:

Śliwki przekroić na pół,usunąć pestki,zalać porto,odstawić na ok.4godz.po czym osączyć,W głębieniach po pestkach włożyć migdały,złożyć połówki w całość,każdą śliwkę obtoczyć bekonem i spiąć wykałaczką i smażyć na rozgrzanym na patelni,aż bekon się zrumieni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śliwki w bekonie (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza

2010-01-04 15:32
ciekawe czy można by użyć śliwek suszonych? też można je namoczyć, nie? lubię taki "kąski"
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka

2010-01-04 19:47
Pyza napisał(a):

ciekawe czy można by użyć śliwek suszonych? też można je namoczyć, nie? lubię taki "kąski"

Jadłam suszone śliwki w boczku i były smaczne.5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Schab z ananasem Klopsiki w sosie chrzanowym Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem
Sałata lodowa z frytkami i gyrosem Duszone nogi kaczki Szynka pieczona w rękawie
Indyk w pieczarkowym wymiarze Cavatappi z mięsem i kukurydzą Kaczka Eli marynowana w soku pomarańczowym
Kaczka na pieczonych buraczkach Pierś faszerowana koprem włoskim i gruszką Roladki na zielono

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane