Strona główna Śliwki w bekonie

Śliwki w bekonie

Natala1210 - autor przepisu Śliwki w bekonie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Śliwki w bekonie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Ciekawy smak,zróbcie i sami oceńcie!


trudność: łatwe
czas:

Śliwki w bekonie - SKŁADNIKI:

  • 24szt.dużych śliwek,
  • 24szt.migdałów bez skórki,
  • 24 plasterki bekonu,
  • 125ml.porto,
  • 4 łyżki oleju

Śliwki w bekonie - PRZYGOTOWANIE:

Śliwki przekroić na pół,usunąć pestki,zalać porto,odstawić na ok.4godz.po czym osączyć,W głębieniach po pestkach włożyć migdały,złożyć połówki w całość,każdą śliwkę obtoczyć bekonem i spiąć wykałaczką i smażyć na rozgrzanym na patelni,aż bekon się zrumieni.



Komentarze do Śliwki w bekonie (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2010-01-04 15:32
ciekawe czy można by użyć śliwek suszonych? też można je namoczyć, nie? lubię taki "kąski"
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-01-04 19:47
Pyza napisał(a):

ciekawe czy można by użyć śliwek suszonych? też można je namoczyć, nie? lubię taki "kąski"

Jadłam suszone śliwki w boczku i były smaczne.5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Dewolaj z kurczaka Pieczeń na dziko Szynka w marynacie jogurtowej
Schab z morelą w marynacie miodowo-musztardowej Schab w marynacie imbirowej Domowy karczek - idealna domowa wędlina
Balotyna z kaczki Schab z gorczycą i kolendrą  Kiełbasa zapiekana
Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami Biała z wiśniami , kolorowym pieprzem i rozmarynem
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane