Strona główna Śliwki w bekonie

Śliwki w bekonie

Natala1210 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Śliwki w bekonie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Ciekawy smak,zróbcie i sami oceńcie!


trudność: łatwe
czas:

Śliwki w bekonie - SKŁADNIKI:

  • 24szt.dużych śliwek,
  • 24szt.migdałów bez skórki,
  • 24 plasterki bekonu,
  • 125ml.porto,
  • 4 łyżki oleju

Śliwki w bekonie - PRZYGOTOWANIE:

Śliwki przekroić na pół,usunąć pestki,zalać porto,odstawić na ok.4godz.po czym osączyć,W głębieniach po pestkach włożyć migdały,złożyć połówki w całość,każdą śliwkę obtoczyć bekonem i spiąć wykałaczką i smażyć na rozgrzanym na patelni,aż bekon się zrumieni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śliwki w bekonie (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2010-01-04 15:32
ciekawe czy można by użyć śliwek suszonych? też można je namoczyć, nie? lubię taki "kąski"
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-01-04 19:47
Pyza napisał(a):

ciekawe czy można by użyć śliwek suszonych? też można je namoczyć, nie? lubię taki "kąski"

Jadłam suszone śliwki w boczku i były smaczne.5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Kotlety mielone nadziane kalafiorem
Kofty wieprzowe Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Pasztet z żurawiną
Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Pularda ze smardzami
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Pieczeń z dzika z kaszą gryczaną Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane