Strona główna Śliwki w bekonie

Śliwki w bekonie

Natala1210 - Przepis na: Śliwki w bekonie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Śliwki w bekonie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Ciekawy smak,zróbcie i sami oceńcie!


trudność: łatwe
czas:

Śliwki w bekonie - SKŁADNIKI:

  • 24szt.dużych śliwek,
  • 24szt.migdałów bez skórki,
  • 24 plasterki bekonu,
  • 125ml.porto,
  • 4 łyżki oleju

Śliwki w bekonie - PRZYGOTOWANIE:

Śliwki przekroić na pół,usunąć pestki,zalać porto,odstawić na ok.4godz.po czym osączyć,W głębieniach po pestkach włożyć migdały,złożyć połówki w całość,każdą śliwkę obtoczyć bekonem i spiąć wykałaczką i smażyć na rozgrzanym na patelni,aż bekon się zrumieni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śliwki w bekonie (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2010-01-04 15:32
ciekawe czy można by użyć śliwek suszonych? też można je namoczyć, nie? lubię taki "kąski"
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-01-04 19:47
Pyza napisał(a):

ciekawe czy można by użyć śliwek suszonych? też można je namoczyć, nie? lubię taki "kąski"

Jadłam suszone śliwki w boczku i były smaczne.5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Roladki brokułowo-kalafiorowe Pierś z kurczaka z cukinią Gęsie żołądki w sosie cukiniowo-jarmużowym
Zapiekane cukinie z mięsem i kaszą Schab w duszonych warzywach Polędwica Eli z bobem
Pieczony kurczak w marynacie musztardowo-miodowej Bawarska golonka Schab zapiekany pod pierzynką z gąsek
Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym  Gulasz drobiowy z cukinią Marynowane goloneczki

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane