Śliwki w occie

jagienka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Śliwki w occie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

śliwki w occie to doskonały dodatek do pieczeni wieprzowej i dziczyzny


danie wegetariańskie
trudność: średnie
czas:

Śliwki w occie - SKŁADNIKI:

Śliwki w occie - PRZYGOTOWANIE:

Cukier, wanilię, goździki, pieprz i liście laurowe włożyć do emaliowanego garnka, wlać ocet i doprowadzić do wrzenia, wymieszać i ostudzić. Śliwki przebrać, umyć, osuszyć. Przygotować słoiki, rozłożyć w nie śliwki, po czym zalać octem- powinny być całe zakryte, odcedzając przyprawy. Słoiki zamknąć i odstawić je do zmacerowania co najmniej na miesiąc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śliwki w occie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śliwki
Polędwiczka w sosie śliwkowym Placek ze śliwkami Marynowane śliwki
Jesienny torcik z musem śliwkowym Świąteczny sernik Filet z kolorowym nadzieniem
Koktajl śliwkowy z orzechami włoskimi Pasztet ze śliwką Mielone nadziewane suszoną śliwką w kapuście
Śliwki w occie z cynamonem Sernik z karmelizowanymi śliwkami Śliwki zapiekane w boczku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane