Słodkie reniferki

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Słodkie reniferki

Wystarczy nadać pierniczkom odpowiedni kształt, dodać trochę kolorów za pomocą barwników spożywczych i... wyjątkowe ciasteczka gotowe! Idealne na święta!

Składniki:

Słodkie reniferki

 

Lukier

Sposób przygotowania:

Słodkie reniferki
1. Na patelni rozpuść miód, dodaj przyprawę do pierników, cynamon masło i cukier. Wszystko razem podgrzej i wymieszaj.

2. Masę przełóż do miski, wbij jajka, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj mikserem. Przełóż na podsypany mąką stół i zagnieć na gładkie, elastyczne ciasto.

3. Zawiń w folię i odłóż na kilka dni do lodówki. (Ciasto może leżakować nawet tydzień).

4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek i wycinaj foremkami pierniczki. Piecz w temp. 180 st. C ok. 10 minut.

5. Cukier puder utrzyj z odrobiną białka na gładki, gęsty lukier. Wystudzone pierniczki udekoruj lukrem. Lukier możesz zabarwić barwnikami.