agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Słodko kwaśny kurczak z brzoskwinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Papryka i brzoskwinia świetnie komponują się smakowo z dodatkiem piersi z kurczaka podane na ryżowej poduszeczce. Pychotka.

Słodko kwaśny kurczak z brzoskwinią

Składniki:

Słodko kwaśny kurczak z brzoskwinią

 

Sposób przygotowania:

Słodko kwaśny kurczak z brzoskwinią
Ryż gotujemy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy w kostkę, smażymy na oliwie, dodajemy pokrojone w kostkę papryki lekko podsmażamy podlewamy odrobiną wody dusimy dolewamy syrop z brzoskwiń i brzoskwinie pokrojone w kostkę. Dusimy.

W szklance mieszamy miód, paprykę i ocet. Następnie dodajemy do kurczaka podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Sosem polewamy ryż.