darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Słodko - pikantny kurczak garam masala

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki sposób na mięso trochę inaczej

Słodko - pikantny kurczak garam masala Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Słodko - pikantny kurczak garam masala

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • słodki sos chili vifon
  • przyprawa garam masala
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Słodko - pikantny kurczak garam masala
Pierś myjemy i oczyszczamy, kroimy na małe kawałki. Nacieramy sosem vifon i dosypujemy przyprawę ( jest to mieszanka: CUMIN, KARDAMON, CYNAMON, GOŹDZIKI, KOLENDRA, PIEPRZ CAYENNE, GAŁKA MUSZKATOŁOWA, LIŚĆ LAUROWY). Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie smażymy na małym ogniu na ciemnobrązowy kolor. Należy uważać, gdyż lubi się przypalać!
Słodko - pikantny kurczak garam masala
nacieramy sosem i przyprawą i odstawiamy do lodówki
Słodko - pikantny kurczak garam masala
kurczaka należy smażyć na małym ogniu często mieszając