IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Słona babeczka z zielonym kremem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Efektowne zielone babeczki o smaku wędzonego kurczaka

Słona babeczka z zielonym kremem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Słona babeczka z zielonym kremem

 

  • 16 szt kruche babeczki - korpusy,
  • 3 szt żółtko jaja,
  • 3 łyżka majonez,
  • 3 łyżki ser zółty,
  • 100 gram kurczak wędzony,
  • 1 łyżeczka spirulina

 

Sposób przygotowania:

Słona babeczka z zielonym kremem
Ser żółty zetrzeć na drobniutkiej tarce. Kurczaka wędzonego obrać z kości i dokładnie zmielić, następnie dodać żółtka (ugotowane) i znów zmielić, dodać trzy łyżki sera żółtego oraz majonez i wymieszać, następnie dodać spirulinę (jadalne algi, które dodają zielonego koloru) i wymieszać do uzyskania jednolitego koloru. Napełniać babeczki przygotowaną masą, udekorować. Smacznego! (W następnym przepisie, sposób na czerwone babeczki)
Słona babeczka z zielonym kremem
Ser żółty zetrzeć na drobniutkiej tarce.
Słona babeczka z zielonym kremem
Kurczaka wędzonego obrać z kości i dokładnie zmielić, następnie dodać żółtka
Słona babeczka z zielonym kremem
Przygotować korpusy babeczkowe, oczywiście wersja słona lub wytrawna.
Słona babeczka z zielonym kremem
Napełniać babeczki przygotowaną masą, udekorować.