agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Słone ciasteczka francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna i szybka przekąska na każdą okazję

Słone ciasteczka francuskie

Składniki:

Słone ciasteczka francuskie

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 plastrów szynki chudej
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • ser żółty 5 plasterków

 

Sposób przygotowania:

Słone ciasteczka francuskie
Należy przygotować niezbędne składniki na przekąskę. W dalszej kolejności wyjąć ciasto francuskie na stolnicę oprószoną delikatnie mąką. Następnie należy wysmarować ciasto francuskie musztardą i pokroić w prostokąty, kroimy również w prostokąty plasterki szynki i plasterki sera żółtego i nakładamy na ciasto. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy prostokąciki z ciasta i posypujemy posiekaną bazylią i oregano. Następnienagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni C na około 15- 20 minut. Piec do momentu aż ciasto się zrumieni i wyjmujemy z piekarnika, studzimy i podajemy jako dodatek np do barszczu.