Słone paluszki półkruche

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

paluszki ratujące każdą imprezową okazję :-)

Słone paluszki półkruche

Składniki:

Słone paluszki półkruche

 

  • Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 jajko
  • gruba sól do posypania

Sposób przygotowania:

Słone paluszki półkruche
Przygotowanie:
Przygotować ciasto według przepisu " słone półkruche ciasteczka serowe" ale bez sera.
Na oprószonej mąką stolnicy uformować z ciasta cienkie wałeczki długości 10 centymetrów.Posmarować każdy rozmąconym jajkiem i lekko posypać grubą solą.Aby paluszki były pikantniejsze,można dodać do ciasta 1/2 łyżeczki sproszkowanej papryki.Ułożyć ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w gorącym piekarniku (200-220 s.c) przez 10-15 minut.