Słonina Marynowana

majgrz11maja

Mistrz Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1
Słonina Marynowana
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Słoninę kroimy na paski ok 4x10 cm.


trudność: łatwe
czas:

Słonina Marynowana - SKŁADNIKI:

Słonina Marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Czosnek należy drobno posiekać dodając w trakcie sól.Paski słoniny posypać pieprzem czar. i caye.Do nacierania słoniny należy wykorzystać deskę ,na desce sypiemy sól i nacieramy na przemian raz sól,a raz czosnek każdy bok paska dokładnie.Soli nie żałować.Gotowe paski ściśle układamy w naczyniu emaliowanym lub kamiennym ,górę naczynia zakrywamy folią i gumką ,w folii robimy kilka niewielkich otworków i dostawiamy do lodówki na min. 4 tygodnie!.Podawać w plasterkach ok 1 milimetra.SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Słonina Marynowana (strona 1 z 1)  
pinecha

pinecha

2009-09-02 09:29
5`teczka za przepis, muszę wypróbować :-)
a, ja robię tak: http://www.gotujmy.pl/kresowe-roladki,przepisy,37305.html
Skomentuj
Oceń:
0
IwonaF

IwonaF

2009-09-02 22:06
Super! Jutro zrobię :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Żeberka w miodzie Ryż smażony z boczkiem Schab duszony w papryce
Polędwiczki w sosie grzybowym Mielone z ziarnami Mielone z pieczarkami
Pulpeciki w sosie grzybowym Schabowe w sosie pietruszkowym Gotowane golonka
Mięsko w słoikach Schab w kukurydzianej panierce z płatków Boczek muśnięty rozmarynem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane