majgrz11maja

majgrz11maja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 33]

Słonina Marynowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Słoninę kroimy na paski ok 4x10 cm.

Słonina Marynowana

Składniki:

Słonina Marynowana

Sposób przygotowania:

Słonina Marynowana

Czosnek należy drobno posiekać dodając w trakcie sól.Paski słoniny posypać pieprzem czar. i caye.Do nacierania słoniny należy wykorzystać deskę ,na desce sypiemy sól i nacieramy na przemian raz sól,a raz czosnek każdy bok paska dokładnie.Soli nie żałować.Gotowe paski ściśle układamy w naczyniu emaliowanym lub kamiennym ,górę naczynia zakrywamy folią i gumką ,w folii robimy kilka niewielkich otworków i dostawiamy do lodówki na min. 4 tygodnie!.Podawać w plasterkach ok 1 milimetra.SMACZNEGO