Słonina Marynowana

majgrz11maja - Przepis na: Słonina Marynowana offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Słonina Marynowana
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Słoninę kroimy na paski ok 4x10 cm.


trudność: łatwe
czas:

Słonina Marynowana - SKŁADNIKI:

Słonina Marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Czosnek należy drobno posiekać dodając w trakcie sól.Paski słoniny posypać pieprzem czar. i caye.Do nacierania słoniny należy wykorzystać deskę ,na desce sypiemy sól i nacieramy na przemian raz sól,a raz czosnek każdy bok paska dokładnie.Soli nie żałować.Gotowe paski ściśle układamy w naczyniu emaliowanym lub kamiennym ,górę naczynia zakrywamy folią i gumką ,w folii robimy kilka niewielkich otworków i dostawiamy do lodówki na min. 4 tygodnie!.Podawać w plasterkach ok 1 milimetra.SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Słonina Marynowana (strona 1 z 1)  
pinecha

pinecha
offline

2009-09-02 09:29
5`teczka za przepis, muszę wypróbować :-)
a, ja robię tak: http://www.gotujmy.pl/kresowe-roladki,przepisy,37305.html
Skomentuj
Oceń:
0
IwonaF

IwonaF
offline

2009-09-02 22:06
Super! Jutro zrobię :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym
Szaszłyki z karkówki Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami Kotlety schabowe z nadzieniem
Boczek Generała Mao Gulasz z pomidorami i cytryną Wieprzowe kotlety z ryżem
Karkówka w kolorowej papryce Polędwiczki w sosie cebulowym Cukinia faszerowana + kotleciki z farszu

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane