Słonina Marynowana

majgrz11maja - Przepis na: Słonina Marynowana offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Słonina Marynowana
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Słoninę kroimy na paski ok 4x10 cm.


trudność: łatwe
czas:

Słonina Marynowana - SKŁADNIKI:

Słonina Marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Czosnek należy drobno posiekać dodając w trakcie sól.Paski słoniny posypać pieprzem czar. i caye.Do nacierania słoniny należy wykorzystać deskę ,na desce sypiemy sól i nacieramy na przemian raz sól,a raz czosnek każdy bok paska dokładnie.Soli nie żałować.Gotowe paski ściśle układamy w naczyniu emaliowanym lub kamiennym ,górę naczynia zakrywamy folią i gumką ,w folii robimy kilka niewielkich otworków i dostawiamy do lodówki na min. 4 tygodnie!.Podawać w plasterkach ok 1 milimetra.SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Słonina Marynowana (strona 1 z 1)  
pinecha

pinecha
offline

2009-09-02 09:29
5`teczka za przepis, muszę wypróbować :-)
a, ja robię tak: http://www.gotujmy.pl/kresowe-roladki,przepisy,37305.html
Skomentuj
Oceń:
0
IwonaF

IwonaF
offline

2009-09-02 22:06
Super! Jutro zrobię :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Roladki schabowe nadziewane
Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane