Wiech

Wiech

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Ślunski łobiod na łodpust - rolada

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

- Babko, co Wy tyla dzisioj warzicie? - Jak to co? Przeca jutro niydzielo, świntyj Hedwigi. Co ty synek, niy wiysz, łodpust bydzie!

Ślunski łobiod na łodpust - rolada Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ślunski łobiod na łodpust - rolada

 

  • Wołowina (najlepiej z udźca) - ok. 1 kg
  • cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • boczek wędzony - ok. 10 dag
  • dwie łyżki musztardy
  • 3 - 4 łyżki oleju lub smalcu
  • pół szklanki bulionu

Sposób przygotowania:

Ślunski łobiod na łodpust - rolada
- Wiym, przeca że wiym. Ale to i łobiod bydzie łodpustowy? - No dyć. Przeca wsziscy przijadom, budzie ujek Franek z ciotkom Marikom i synkami, ujek Konrad z ciotkom Mią ze Hajduk, chyba nawet ujek Edek ze Hindenburga przijedzie. Przeca łodpust to wielkie świynto dlo cołej rodziny! - Starko, a co to bydziecie warzić? Rolada? Ponbócku Złoty! Tyn najduch sie pyto co bydzie w łodpust na łobiod? Przeca jak zawsze, rosół z nudlami, rolady, modro kapusta i gumiklyjzy. - Bobko, a kompot bydzie? - Bydzie, bydzie. Z bani, tyn co lubisz. Niy godej tyla ino leć do masorza, herr Piontka, i przinieś, bo łobiycoł mi zostawić gryfno kita wołowo na rolady. Czekej no, karlusie, to mosz kartka i kup po drodze wszistko, co na niyj stoji. Udziec pokrój na plastry, a następnie rozbij je młotkiem (przez folię) na cienkie regularne płaty. Każdy z nich oprósz solą i pieprzem, posmaruj musztardą, połóż na nim posiekaną drobniutko cebulę, ćwiartkę przekrojonego wzdłuż ogórka i dwa słupki (0,5 cm) wędzonego boczku. Zwiń ciasno, zakładając boki rolady do środka, owiń nitką lub zepnij szpilkami. Rozgrzej tłuszcz w dużym rondlu, obsmaż na nim mocno rolady z każdej strony. Podlej bulionem (lub wodą) i duś pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny - aż mięso będzie miękkie. Sos dopraw do smaku, możesz go zagęścić dodając "bulionetkę" - patrz moje przepisy, lub odrobinę mąki. Podawaj z kluskami śląskimi i czerwoną, zasmażaną kapustą. Na cały obiad po śląsku (w gwarze) zapraszam na mojego bloga.
Ślunski łobiod na łodpust - rolada
Na dokładnie rozbitym płacie mięsa ułóż boczek, ogórek i cebulę.
Ślunski łobiod na łodpust - rolada
Obsmaż mocno rolady z każdej strony i duś do miękkości.
Ślunski łobiod na łodpust - rolada
Taki zestaw dla Ślązaka to znak, że jest święto.