Strona główna Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa

Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa

Ciasta, Babki « poprzedni | następny »
Sarenka - Przepis na: Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 571
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Łatwa w przygotowaniu, smaczna babka waniliowo-kakaowa. Bardzo smakowała mojej znajomej :)


trudność: łatwe
czas:

Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa - SKŁADNIKI:

  • mąka pszenna - 250g,
  • cukier - 200g,
  • jaja - 3,
  • letnia woda - 120ml,
  • olej - 120ml,
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki,
  • proszek do pieczenia lub soda - 2 łyżeczki,
  • kakao naturalne - 3 łyżki,
  • cukier puder+woda na lukier,
  • tłuszcz+mąka do formy

Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa - PRZYGOTOWANIE:

Jaja ubić z cukrem na puszystą, gładką masę. Dodać wodę, olej, przesianą mąkę oraz proszek. Zmiksować. Połowę masy przełożyć do innej miski i wymieszać ją z kakao. Blachę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Jasną masę wlać do formy na babkę, następnie wylać na nią masę ciemną. Lekko wymieszać widelcem obie masy - robimy widelcem szlaczki w pętlę. Blachę z ciastem wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu babkę studzimy i lukrujemy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smaczna, wilgotna łatwa babka marmurkowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Kruche ciasto z orzechową polewą Makowo - śmietankowa rolada Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą
Jabłecznik z serem Sernik z budyniową pianką i brzoskwiniami Piernik z orzechami i rodzynkami
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane