Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Smakowe grzanki do zupy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Każdemu czasami pozostają kromki chleba, które po kilku dniach stają się czerstwe. Oto sposób na ich wykorzystanie i wykonanie smacznego dodatku do czystych zup

Smakowe grzanki do zupy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smakowe grzanki do zupy

 

  • kilka kromek czerstwego chleba
  • 3-4 łyżki oleju
  • sól
  • bazylia suszona
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Smakowe grzanki do zupy
Chleb kroimy najpierw w paski, a później w niewielka kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej. Co jakiś czas należy mieszać, by grzanki się nie spaliły. W razie potrzeby polać jeszcze olejem. Gdy grzanki będą już prawie gotowe posypać je solą, bazylią i czosnkiem. Całość wymieszać i chwilę smażyć. Podawać z dowolną zupą. Można również wykorzystać inne zioła i przyprawy.
Smakowe grzanki do zupy
kromki chleba kroimy naniezby grube paski wzdłuż
Smakowe grzanki do zupy
następnie w niewielką kostkę, tak by grzanka była łatwa do zjedzenia
Smakowe grzanki do zupy
Kiedy grzanki będa prawie gotowe dopraiwamy je ziołami i przyprawami

Tagi:

chleb