krawacia

krawacia

Kucharz
[Przepisów: 9]

Smalec babci Atosia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe smarowidło, do piwa fantastyczne

Smalec babci Atosia

Składniki:

Smalec babci Atosia

 

  • 0,5 kg słoniny (nie przerośnieta)
  • 1 piers z kurczaka
  • 0.30 kg boczku wędzonego
  • listek laurowy. 8 ziarenek ziela angielskiego
  • łuzeczka majeranku
  • sól, pieprz, wegeta, - do smaku
  • woda- tyle aby zalać produkty w garku

Sposób przygotowania:

Smalec babci Atosia
Wszystko do garnka i gotujemy na małym ogniu do tej chwili, w której zostanie nam około 2 cm wody na dnie.
Ugotowne produkty traktujemy tłuczkiem do ziemniaków, (ne mielimy).
Gorące wkładmy do słików.
Zapewniam, że zdrowiej, bo gotowane, a smarowidło pierwsza klasa.