dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Smalec z kiełbasą i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne smarowidło do chleba.

Smalec z kiełbasą i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smalec z kiełbasą i cebulką

 

  • 1/2 kg smalcu
  • 30 dag ulubionej kiełbasy
  • 2 - 3 cebule
  • sól
  • pieprz ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Smalec z kiełbasą i cebulką
Kiełbasę kroimy w drobno kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego smalcu. Na tej samej patelni złocimy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Smalec rozpuszczamy na wolnym ogniu. Do płynnego smalcu dodajemy kiełbasę i cebulę i doprawiamy do smaku. Przelewamy do słoików lub innych pojemników i odstawiamy do wystygnięcia. po tym czasie przenosimy smalec do lodówki lub w inne chłodne miejsce i aż smalec stężeje. Smacznego.
Smalec z kiełbasą i cebulką
Kiełbase kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.
Smalec z kiełbasą i cebulką
Obraną cebulę drobno kroimy i złocimy na patelni.
Smalec z kiełbasą i cebulką
Smalec rozpuszczamy na wolnym ogniu, nie gotujemy.
Smalec z kiełbasą i cebulką
Do smalcu dodajemy cebulę i kiełbasę i przelewamy do słoików.

Tagi:

kielbasa