Strona główna Smarowidło babuni

Smarowidło babuni

Mięsa « poprzedni | następny »
Xetnom - Przepis na: Smarowidło babuni offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Smarowidło babuni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Sposób na pyszne smarowidło


trudność: łatwe
czas:

Smarowidło babuni - SKŁADNIKI:

  • ½kg słoniny
  • ½kg boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki majeranu
  • sól
  • pieprz

Smarowidło babuni - PRZYGOTOWANIE:

Słoninę kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wrzucamy do garnka i zaczynamy wytapiać. Boczek kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do wytapianej słoniny. Pod koniec gdy słonina całkowicie się już wytopi dodajemy cebulę i przyprawy. Odstawiamy do ostygnięcia. Po czym przelewamy do szklanych słoików. Przechowujemy w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smarowidło babuni (strona 1 z 1)  
Konczi

Konczi
offline

2012-03-04 04:05
smakuje lepiej niż wygląda!!
5!
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2012-03-04 01:35
Bomba kaloryczna ale za to jaka pyszna....5....:)
Skomentuj
Oceń:
0
Xetnom

Xetnom
offline

2012-03-04 07:52
Może i bomba ale nasi dziadkowie na takich produktach zostali wychowani i mimowolnie chętnie wraca się do smaków z dzieciństwa. Poza tym nie jada się tego codziennie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2012-03-04 08:56
Xetnom napisał(a):

Może i bomba ale nasi dziadkowie na takich produktach zostali wychowani i mimowolnie chętnie wraca się do smaków z dzieciństwa. Poza tym nie jada się tego codziennie :)


Zdecydowanie wolę kromkę chleba z tym smarowidłem niż kilka listków sałaty skropione oliwą . Mam poważne wątpliwości co tak na prawdę jest dla nas zdrowsze . A taki słoiczek to bym Ci porwała.
Skomentuj
Oceń:
1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara
Kurczak zapiekany z warzywami Kurczak w orzechowej glazurze Pasztet ''poduszka pięknej Aurory''
Duszona karkówka Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Pizza rzeźnicka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane