Strona główna Smarowidło babuni

Smarowidło babuni

Mięsa « poprzedni | następny »
Xetnom offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3
Smarowidło babuni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Sposób na pyszne smarowidło


trudność: łatwe
czas:

Smarowidło babuni - SKŁADNIKI:

  • ½kg słoniny
  • ½kg boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki majeranu
  • sól
  • pieprz

Smarowidło babuni - PRZYGOTOWANIE:

Słoninę kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wrzucamy do garnka i zaczynamy wytapiać. Boczek kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do wytapianej słoniny. Pod koniec gdy słonina całkowicie się już wytopi dodajemy cebulę i przyprawy. Odstawiamy do ostygnięcia. Po czym przelewamy do szklanych słoików. Przechowujemy w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smarowidło babuni (strona 1 z 1)  
Konczi

Konczi
offline

2012-03-04 04:05
smakuje lepiej niż wygląda!!
5!
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2012-03-04 01:35
Bomba kaloryczna ale za to jaka pyszna....5....:)
Skomentuj
Oceń:
0
Xetnom

Xetnom
offline

2012-03-04 07:52
Może i bomba ale nasi dziadkowie na takich produktach zostali wychowani i mimowolnie chętnie wraca się do smaków z dzieciństwa. Poza tym nie jada się tego codziennie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2012-03-04 08:56
Xetnom napisał(a):

Może i bomba ale nasi dziadkowie na takich produktach zostali wychowani i mimowolnie chętnie wraca się do smaków z dzieciństwa. Poza tym nie jada się tego codziennie :)


Zdecydowanie wolę kromkę chleba z tym smarowidłem niż kilka listków sałaty skropione oliwą . Mam poważne wątpliwości co tak na prawdę jest dla nas zdrowsze . A taki słoiczek to bym Ci porwała.
Skomentuj
Oceń:
1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Grillowana karkówka z musem paprykowym Pizza z mięsem mielonym Pieczona karkówka w piwnej skorupce
Pizza z kurczakiem curry Naleśnikowe paczuszki dyniowe Smalczyk z wędzonką
Świąteczny schab Mielone z pestkami dyni Dyniowe leczo z indykiem
Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane