Smażona Makrela

Makrela « poprzedni | następny »
Zgobisz - Przepis na: Smażona  Makrela  offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 169
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Smażona  Makrela
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Smażona Makrela - SKŁADNIKI:

  • 5 makreli ( beż głów )
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 jajko
  • sok z cytryny
  • przyprawy: sól / pieprz ziołowy

Smażona Makrela - PRZYGOTOWANIE:

► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Ryby obtoczyć w rozkłóconym jajku. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona Makrela  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makrela
Mus z wędzonej makreli z kawiorem Szczypiorkowa pasta z makreli Jarzynowa pasta/sałatka  z makrelą
Pasta z makreli z sosem Worcester Pomidorowa pasta z makreli Pasta z wędzonej makreli
Pasta z makreli 2 Pasta z makreli Pasta z makreli z majonezem Eli
Wielkanocne jaja faszerowane makrelą Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem Pasta z wędzonej makreli z kaparami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane