Smażona Makrela

Makrela « poprzedni | następny »
Zgobisz - Przepis na: Smażona  Makrela  offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 168
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Smażona  Makrela
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Smażona Makrela - SKŁADNIKI:

  • 5 makreli ( beż głów )
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 jajko
  • sok z cytryny
  • przyprawy: sól / pieprz ziołowy

Smażona Makrela - PRZYGOTOWANIE:

► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Ryby obtoczyć w rozkłóconym jajku. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona Makrela  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makrela
Jarzynowa pasta/sałatka  z makrelą Pasta z makreli z sosem Worcester Pomidorowa pasta z makreli
Pasta z wędzonej makreli Pasta z makreli 2 Pasta z makreli
Pasta z makreli z majonezem Eli Wielkanocne jaja faszerowane makrelą Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem
Pasta z wędzonej makreli z kaparami Makrela z jajkiem Wypasiona pasta rybna

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane