Smażona Makrela

Makrela « poprzedni | następny »
Zgobisz - autor przepisu Smażona  Makrela  offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 160
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Smażona  Makrela
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Smażona Makrela - SKŁADNIKI:

  • 5 makreli ( beż głów )
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 jajko
  • sok z cytryny
  • przyprawy: sól / pieprz ziołowy

Smażona Makrela - PRZYGOTOWANIE:

► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Ryby obtoczyć w rozkłóconym jajku. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.



Komentarze do Smażona Makrela  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makrela
Pasta z wędzonej makreli Pasta z makreli 2 Pasta z makreli
Pasta z makreli z majonezem Eli Wielkanocne jaja faszerowane makrelą Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem
Pasta z wędzonej makreli z kaparami Makrela z jajkiem Wypasiona pasta rybna
Razowe pierogi z makrelą Pasta z makreli i jajek Walentynkowy makaron z rybą wędzoną
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane