fiffi

fiffi

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Smażona Kapusta po staropolsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do dań mięsnych na gorąco

Smażona Kapusta po staropolsku

Składniki:

Smażona Kapusta po staropolsku

 

  • 1 kg. boczku
  • 1,5 kg. kapusty kiszonej
  • 5 kostek wołowych i grzybowych
  • 5 szt. cebuli
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Smażona Kapusta po staropolsku
Kapuste kiszoną dwa razy przepłukać w wodzie i odcedzić na druszlaku. Boczek pokroic w plastry a później w kostkę. Cebule obrać i również pokroić w plastry. Pokrojony boczek i cebulkę włożyć do wiekszego garnuszka z odrobiną oleju, przykryć i smażyć do zmiękczenia. Dotać kiszoną kapustę i zalać wodą do połowy. Dodać kostki wołowe i grzybowe. Przykryć pokrywką i dusić ok 45 min: od czasy do czasu mieszająć by nie przywarło do garczka.

Można podać z golonką lub do dań na gorąco.

SMACZNEGO!!!

Tagi:

kapusta