Smażona Makrela

Makrela « poprzedni | następny »
Zgobisz

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 173
zdjęcia: 1 z 2
Smażona  Makrela
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Smażona Makrela - SKŁADNIKI:

Smażona Makrela - PRZYGOTOWANIE:

► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Ryby obtoczyć w rozkłóconym jajku. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona Makrela  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makrela
Pizza z makrelą Pasta z makreli i anchois Pasta z wędzonej makreli i warzyw
Pasta z makreli Pasta z wędzoną makrelą Szybka pasta z makreli i serka
Smażona makrela Sałatka z tofu i makreli z puszki Makrela pieczona na dyni i papryce
Mus z wędzonej makreli z kawiorem Szczypiorkowa pasta z makreli Jarzynowa pasta/sałatka  z makrelą

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane