Robirto

Robirto

Kuchcik
[Przepisów: 25]

Smażona poledwica z dzika

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

to danie jest ideane na obiad dla szefa lub kolacje uroczysta

Smażona poledwica z dzika

Składniki:

Smażona poledwica z dzika

 

 

Sposób przygotowania:

Smażona poledwica z dzika
Z podanych składnikow przygotuj marynate i zamarynuj nw niej podwice z dzika przez 48 godzin

Umyte nieobrane buraki zawin kazdy osobno w folie aluminoiwa w staw do do pieca rozgrzanego 140 st c piecz 1/1/2 godzin wyjmij ostudz obirrz i pokroj w kostake na patelni skarmelizuj miod dadaj cynamon i buraki dopraw sola i pierzema na koncu dolej czerwone wino i idparuj
Mieso wyjmij z marynarty osusz obtocz w moce zanurz w mieszance zołteki śmietany przełoż do panierki z orzechow z mielonych orkisziwej

Tak przygotowane mieso osmaz na oleju słonecznikowym na stepnie wstaw na do piekarnika rozgrzanego do 130 st c pieczaz termosonda wita w mieso pokarz 56 st ok 15 min

plastay poledwicy dadawaj z karmelizowanymi burakami