aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Smażona w cebuli kaszanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna i soczysta kaszanka smażona na dużej ilości cebuli. Bardzo często robię ją na kolację z kawą zbożową do picia.

Smażona w cebuli kaszanka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona w cebuli kaszanka

 

  • 2 kaszanki
  • 3 cebule
  • pieprz
  • Maggi
  • olej

Sposób przygotowania:

Smażona w cebuli kaszanka
Cebule obieramy i kroimy w piórka, smażymy na małej ilości oleju do zrumienienia. Kaszankę kroimy w mniejsze kawałki, zdejmujemy osłonkę i wrzucamy na patelnię z cebulą. Smażymy, aż kaszanka będzie miękka, wówczas rozgniatamy ją widelcem. Doprawiamy pieprzem i przyprawą w płynie Maggi. Dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze na wolnym gazie przez 3 minuty. Co chwile mieszamy.Podajemy na ciepło z pieczywem i kawą zbożową do picia (opcjonalnie).
Smażona w cebuli kaszanka
Na patelni smażymy do zrumienienia cebule pokrojone w piórka.
Smażona w cebuli kaszanka
Dorzucamy pokrojone w mniejsze kawałki i obrane z osłonki kaszanki.
Smażona w cebuli kaszanka
Gdy kaszanka zmięknie, wówczas rozgniatamy ją widelcem.
Smażona w cebuli kaszanka
Doprawiamy pieprzem i Maggi i smażymy jeszcze 3 minuty.