Strona główna Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy

Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy

Zgobisz

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5
Smażona Wątroba Wołowa  /  jak u Mamy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ja lubię krwistą wątróbkę, ale oprócz mnie nikt w domu takiej nie lubi.


trudność: łatwe
czas:

Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy - SKŁADNIKI:

Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy - PRZYGOTOWANIE:

► Wątróbkę uzdatnić, mocząc ją około 60 minut w mleku z kilkoma kroplami cytryny, następnie pokroić w plastry, obtoczyć w mące i bez przyprawiania położyć płasko w patelni teflonowej na rozgrzany olej i smażyć z obu stron. ► Po kilku munutach smażenia, gdy wątróbka się lekko przyrumieni dodać, masło, śmietanę, obraną i pokrojoną w piórka cebulę i smażyć aż cebula zmięknie. Wątróbka staje się twarda gdy zbyt wcześnie doda się sól, wątróbka twardnieje także od zbyt powolnego smażenia. ► Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i teraz dopiero posolić i popieprzyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wątróbka
Kotlety z wątróbki  Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem
Wątróbka smażona z cebulką Kotleciki z wątróbki wieprzowej Wątróbka z cebulą
Wątróbka w pieczarkowym sosie Wątróbka wieprzowa smażona z cebulką Tradycyjna wątróbka
Wątróbka w sosie musztardowym Wątróbka wieprzowa w kaszy Wątróbka smażona z cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane