Strona główna Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy

Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy

Zgobisz - Przepis na: Smażona Wątroba Wołowa  /  jak u Mamy offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 169
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Smażona Wątroba Wołowa  /  jak u Mamy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ja lubię krwistą wątróbkę, ale oprócz mnie nikt w domu takiej nie lubi.


trudność: łatwe
czas:

Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy - SKŁADNIKI:

  • 700 g. wątroby wołowej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • mąka pszenna
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 średnie cebule
  • 2 szklanki mleka lub maślanki
  • przyprawy: sól / pieprz

Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy - PRZYGOTOWANIE:

► Wątróbkę uzdatnić, mocząc ją około 60 minut w mleku z kilkoma kroplami cytryny, następnie pokroić w plastry, obtoczyć w mące i bez przyprawiania położyć płasko w patelni teflonowej na rozgrzany olej i smażyć z obu stron. ► Po kilku munutach smażenia, gdy wątróbka się lekko przyrumieni dodać, masło, śmietanę, obraną i pokrojoną w piórka cebulę i smażyć aż cebula zmięknie. Wątróbka staje się twarda gdy zbyt wcześnie doda się sól, wątróbka twardnieje także od zbyt powolnego smażenia. ► Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i teraz dopiero posolić i popieprzyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona Wątroba Wołowa / jak u Mamy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wątróbka
Wątróbka wieprzowa w kaszy Wątróbka smażona z cebulą Wątróbka z cebulą
Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa Wątróbka wieprzowa z cebulą Wątróbka faszerowana pieczarkami
Wątróbka lekko sojowa. Wątróbka wieprzowa jak kotlety Wątróbka z jabłkami z nutą majeranku
Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką wg Beaty Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej Wątróbka wieprzowa w sosie własnym Norua

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane